Waar komt de naam “Wengeslaus” vandaan? 

Geplaatst op 28 augustus 2015

De naam “Wengeslaus” komt in onze familie veelvuldig  voor. Het eerst vanaf de geboorte van onze opa Wengeslaus Jacobus (Wes) Korrel geboren op 12 april 1890. Althans, zoals dit nu staat opgetekend in onze stamboom op de website. Opvallend is dat Wengeslaus Jacobus (opa Wes Korrel) zijn eigen naam pas vernoemde bij zijn negende geboren kind, en gaf hem de naam Wengeslaus Hendrikus (Wes) Korrel. Veel kleinkinderen van opa Wes Korrel hebben ook de naam “Wengeslaus” als doopnaam meegekregen waarbij roepnamen als Wes, Wen en Wessel voorkomen. Maar waar heeft die naam “Wengeslaus” zijn oorsprong? Binnen de familie ging weleens het verhaal rond dat dit te maken had met Anna Korrel, die in 1805 zwanger raakte van een Pruisisch soldaat in de Napoleontische tijd. Als alleenstaande moeder had zij echter een zoon die Gerrit heette. En ook na Gerrit Korrel kwam de naam “Wengeslaus” nog niet voor, zo lijkt het. Tot 1890, toen opa Wes Korrel, zoals eerder al vermeld, met de naam Wengeslaus in de boeken kwam. Door wat te spitten in de oude archieven die tegenwoordig online goed zijn te vinden, kwam ik achter een leuk feit. Namelijk, de vader van opa Wes Korrel, Hendrik (Hein) Korrel, was…

Lees verder

Rie Korrel-Stigter 90 jaar!

Geplaatst op 16 augustus 2015

Rie Korrel-Stigter is op 6 augustus jongstleden 90 jaar geworden. Het feest ter ere van haar verjaardag is op zaterdag 15 augustus gevierd in restaurant “de Voetangel” in Ouderkerk aan de Amstel. Zie enkele foto’s in dit bericht (met dank aan Joke). Zie stamboom: Jan.  

Lees verder

Richard Coppoolse van Eersel naar Rome. Een pelgrimstocht te voet

Geplaatst op 2 augustus 2015

Van Marianne (zie stamboom Bep) ontving ik op 20 juli  het bericht dat haar man Richard Coppoolse die dag weer thuis was gekomen van een voetreis naar Rome. Tijdens deze pelgrimstocht heeft Richard 2170 kilometer te voet afgelegd van Eersel naar Rome. Onderweg heeft Richard veel meegemaakt en dat heeft hij bijgehouden in een blog. Bekijk deze blog op http://naarrome.gaatverweg.nl/ Met dank aan Marianne voor dit bericht.  

Lees verder

Opening nieuwe fabriek in Spanje

Geplaatst op 25 juli 2015

Begin dit jaar openden Bert en Belèn (stamboom Joop/Bert) een nieuwe krokettenfabriek in Avila, Spanje (ten noordwesten van Madrid).  Bert en ook Carla stuurden foto’s van de opening van de nieuwe fabriek. Moeder Janny heeft de officiële openingshandeling verricht met het doorknippen van het lint. De fabriek is voor de derde maal verhuisd naar een groter pand. De nieuwe fabriek heeft nu een bedrijfsoppervlakte van 2.000m2 en daarbij nog eens 2.000m2 grond voor toekomstige uitbreidingen. Kijk op de website van “Cronoble Avila” (want zo heet het bedrijf) voor een indruk van de producten. Zie: http://www.cronobleavila.com/   Ook is via deze website een tv-reportage te bekijken die is gemaakt naar aanleiding van de opening van de fabriek. Zie ook de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=MQk8ChS-HYU .  Van de opening zijn een aantal foto’s gestuurd die in het fotoalbum zijn te bekijken. (Met dank aan Carla en Bert)

Lees verder

Nieuwe website familie Korrel van start

Geplaatst op 18 juli 2015

Beste familieleden,  Al langere tijd, maar zeker de laatste vier weken, is er veel werk verzet om onze familie website opnieuw vorm te geven en weer up to date te maken. Veel dank gaat uit naar Raymond die de website volledig opnieuw heeft vorm gegeven en deze heeft aangepast voor gebruik van zowel desktop computer, tablet en smartphone. Probeer het maar eens uit ;-).  Wij hopen dat deze nieuwe website jullie zal inspireren om nieuws en/of andere interessante informatie aan te leveren om deze met elkaar te delen. Leuke nieuwsfeiten of belangrijke gebeurtenissen kunnen zo altijd even worden nagelezen, waar en wanneer je maar wilt. Ik hoop dat deze website ons als familie op deze manier blijvend kan verbinden.  Graag jullie medewerking om nieuwsfeitjes en data nog even te checken en als er wijzigingen en aanvullingen nodig zijn, laat het even weten. Ik pas het graag aan. Als je wilt kun je je via de website aanmelden voor de nieuwsbrief, waarmee je altijd een e-mail ontvangt zodra er nieuwe informatie op de website wordt geplaatst. Met vriendelijke groet, Ron & Raymond Korrel    

Lees verder