Dodenherdenking 4 mei 2008

Geplaatst op 22 juni 2008

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei 2008 hebben Wes en Leni Korrel een krans gelegd voor broer Gerard bij het oorlogsherdenkingsmonument van de gemeente. Gerard Korrel is tijdens de 2de Wereld Oorlog omgekomen. Op deze pagina leest u hier alles over.  De gemeente Ouder-Amstel heeft op de gemeente-website vanaf nu ook een digitaal monument waarin oorlogslachtoffers uit de gemeente worden vermeld. Ook Gerard Korrel is nu in dat register opgenomen. Zie onderstaande foto’s.                  

Lees verder

Gemeente Ouder-Amstel herdenkt op nieuwe wijze slachtoffers 2de WO

Geplaatst op 27 april 2008

Ruim een jaar geleden is er bij de gemeente Ouder-Amstel namens de familie Korrel een verzoek ingediend om ome Gerard alsnog op de gedenklijst van de gemeente te plaatsen. Zie bij “Stamboom”, “Gerard” op deze website. De gemeente heeft hier nu gehoor aan gegeven.4 Mei aanstaande zal de gemeente Ouder-Amstel tijdens dodenherdenking ome Gerard bij naam noemen als één van de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie verder de publicatie van de gemeente. Deze kunt u hier bekijken.Op 4 mei zal bij het huidige monument tevens een gedenkplaat worden onthuld waarvan u hiernaast de foto ziet.Ook heeft de gemeente een digitaal monument opgericht waarop alle slachtoffers staan vermeld waarvan nu bekend is dat zij inwoner waren van de gemeente Ouder-Amstel (dit is inclusief Duivendrecht).Dit digitale monument, gekoppeld aan de gemeentelijke website, kunt u hier bekijken.

Lees verder

Tiny Korrel in een interview over Johan Cruijff

Geplaatst op 1 maart 2008

Evelien Bartman & Anne-Wil Fisser publiceerden in januari een verslag en een korte filmrapportage over de jeugd van Johan Cruijff. Zij interviewden onder andere kennisen van Johan uit Betondorp. Dit is het dorp waar Johan opgroeide en waar de familie Cruijff de vleeswaren haalde bij slagerij Korrel op de Brink. Tiny Korrel is geïnterviewd en haar werd gevraagd of Johan groot en sterk is geworden van de biefstukken van slagerij Korrel. Klik hier om dit filmpje te bekijken. Meer

Lees verder

Wes Korrel 80 jaar!

Geplaatst op 5 januari 2008

Op zaterdag 5 januari 2008 werd Wes 80 jaar. Hij vierde deze memorabele dag met familie in de feestzaal van recreatieboerderij“Amstelhoeve” van dochter Monique en schoonzoon Joan. Onder het genot van een hapje en een drankje vonden er vele gezellige ontmoetingen plaats tussen neven, nichten, ooms, tantes, kinderen en kleinkinderen. Kortom, een geslaagd feest waarvan u hier de foto’s kunt zien.

Lees verder