Kerkraam geschonken door Hendrik Korrel

Geplaatst op 4 september 2012

Op 3 september 2012 schreef Trudy Buys: “Afgelopen zaterdag waren wij fietsen met vrienden. Ook deden wij Breukelen aan, en ik wist van mijn moeder dat onze overgrootvader (H.Korrel) een glas in lood raam had geschonken aan de R.K.Kerk in Breukelen. Wij natuurlijk, nu we er toch waren even gaan kijken. En ja hoor, we hebben het gevonden. Zie bijgevoegd fotootje. Zijn naam staat er in.” Zowel de naam van Hendrik Korrel als zijn vrouw Elisabeth Oosterlaak is in dit raam opgenomen. Zie onderstaande foto’s van Trudy en zie verder de stamboompagina.      Deze ramen bevinden zich in de Rooms Katholieke kerk van parochiegemeenschap St. Jan de Dooper, Herenstraat 19 te Breukelen. 

Lees verder

14-07-2012: Wes Korrel en “De Koffer”

Geplaatst op 16 juli 2012

Op zaterdag 14 juli 2012 heeft Wes Korrel (05-01-1928) in Almere een familiebijeenkomst georganiseerd om zich op een bijzondere manier te presenteren aan zijn liefhebbende vrouw Riet die erg ziek is. Hij heeft zijn en haar levensverhaal verwoord in een script dat hij de titel “De Koffer” heeft gegeven. Deze nog steeds bewaarde koffer, waar Riet in haar jeugd noodgedwongen veel mee reisde, vormde de aanleiding voor Wes om het levensverhaal van beiden eens op te schrijven. In het bijzijn van kinderen, kleinkinderen, achterkleinkind en familie gaf hij een korte inleiding en speech waarna hij vervolgens naast zijn vrouw Riet plaats nam en een aantal anekdotes voorlas uit zijn zelf geschreven script. Ondanks haar dementie was Riet zichtbaar geroerd door de voordrachten van haar man Wes, getuige de tranen die zij liet vloeien. Het waren zeer vertederende en voor een ieder emotionele momenten die middag.Oudste zoon Wessel had speciaal voor deze gelegenheid een mooi schilderij van deze koffer gemaakt en deze ook die middag aan zijn moeder aangeboden.Wat een geslaagde middag en wat mooi dat Wes dit heeft gedaan voor zijn zieke vrouw Riet. Er is voor de familie hiermee tevens een prachtig document ontstaan waarin wij de herinneringen kunnen…

Lees verder

23-06-2012: Jannie Korrel – Beukeboom 80 jaar  

Geplaatst op 24 juni 2012

Op 22 juni 2012 werd Jannie Beukeboom 80 jaar. Op 23 juni werd dit samen met familie en vrienden gevierd in het mooie Volendam. In hotel Spaander aan de haven van Volendam genoot een ieder van borrel en buffet, werden er speeches gehouden en ook werd er gezongen.  

Lees verder

13-12-2011: Trudy van Noort met een interview op Omroep Hulst  

Geplaatst op 28 januari 2012

Naar aanleiding van de dag van de mensenrechten hield Amnesty International op 13 december tijdens de lunchpauze op het Reynaert College in Hulst een grote handtekeningenactie onder de leerlingen. Trudy van Noort is vrijwilligster bij Amnesty International en zij heeft deze handtekeningenactie op touw gezet en begeleid. Omroep Hulst heeft hier een tv-rapportage van gemaakt die u met deze link kunt terug kijken (uitzending gemist omroep Hulst). De rapportage is in deze uitzending te zien in het tweede deel en begint na 30:15 minuten. Het interview met Trudy start op de tijd van 32:15 minuten. (Zie stamboom Marie, Trudy).  

Lees verder