14-07-2012: Wes Korrel en “De Koffer”

Geplaatst op 16 juli 2012

Op zaterdag 14 juli 2012 heeft Wes Korrel (05-01-1928) in Almere een familiebijeenkomst georganiseerd om zich op een bijzondere manier te presenteren aan zijn liefhebbende vrouw Riet die erg ziek is. Hij heeft zijn en haar levensverhaal verwoord in een script dat hij de titel “De Koffer” heeft gegeven. Deze nog steeds bewaarde koffer, waar Riet in haar jeugd noodgedwongen veel mee reisde, vormde de aanleiding voor Wes om het levensverhaal van beiden eens op te schrijven. In het bijzijn van kinderen, kleinkinderen, achterkleinkind en familie gaf hij een korte inleiding en speech waarna hij vervolgens naast zijn vrouw Riet plaats nam en een aantal anekdotes voorlas uit zijn zelf geschreven script. Ondanks haar dementie was Riet zichtbaar geroerd door de voordrachten van haar man Wes, getuige de tranen die zij liet vloeien. Het waren zeer vertederende en voor een ieder emotionele momenten die middag.
Oudste zoon Wessel had speciaal voor deze gelegenheid een mooi schilderij van deze koffer gemaakt en deze ook die middag aan zijn moeder aangeboden.
Wat een geslaagde middag en wat mooi dat Wes dit heeft gedaan voor zijn zieke vrouw Riet. Er is voor de familie hiermee tevens een prachtig document ontstaan waarin wij de herinneringen kunnen nalezen van een generatie “Korrel” en van een verliefd stel dat op de golven van het leven mee bewoog. Na afloop werd aan de familieleden een kopie van het script meegegeven om dit te lezen en verder binnen de overige familie te verspreiden.

wes_en_de_koffer

 Wes tijdens zijn presentatie van het verhaal

riet_bij_de_koffer

 Riet: “geroerd door het verhaal”

schilderij_de_koffer_kl

 Het schilderij van “De Koffer”