Familie De Jong bij Eén van de Acht

Geplaatst op 1 maart 2018

Naar aanleiding van het overlijden van presentatrice Mies Bouwman op 26 februari 2018, is de 25ste uitzending van Eén van de Acht opnieuw op tv te vertoond. In deze uitzending waren Els en haar vader Louis de Jong (tante Bep) twee van de acht kandidaten in deze zo populaire spelshow van de jaren ’70. Els en haar vader wisten het tot de eindronde te brengen. In de finale (licht uit, spot aan) wist Els haar rivaal met één goed antwoord méér te verslaan. Hierdoor belandde Els achter de lopende band en dit leverde mooie prijzen op. Het is geweldig om te zien met welke onbevangenheid en oprecht enthousiasme de kandidaten in deze spelshow mee speelden. Mocht je het programma gemist hebben, dan is dit terug te zien op youtube via de volgende link:https://www.youtube.com/watch?v=hUPbE-od-As&feature=emb_logo        

Lees verder

Terugblik op de reünie

Geplaatst op 22 juni 2017

Lieve familie, nazaten van opa en oma Korrel. Op 21 juni heeft de voorbereidingsgroep van de Korrel reünie van 20 mei 2017, samen met de gastvrije bewoners van de Ronde Hoep West, de familiereünie geëvalueerd. Conclusie: Wij kijken terug op een zeer geslaagde familiebijeenkomst. We waren het erover eens dat de stemming opperbest was en dat iedereen volop het contact gezocht heeft. De fotopuzzeltocht en het gemotoriseerde uitstapje op de strobalen naar het land droegen daar aan bij. Maar zeer zeker ook de geweldige familiequiz uit de koker van Lia en Peter! We vonden het heel sympathiek dat in die quiz ook de familieleden een plekje kregen, die ons helaas ontvallen zijn. Nadrukkelijk willen we jullie daarvoor bedanken. Natuurlijk heb je altijd weer tekort mensen gesproken en vliegt de tijd om. Wat mooi is het dan dat we die prachtige foto’s nog hebben!!! Lieve familie, we zien elkaar graag in deze vrolijke omstandigheden weer over 5! jaar. Namens, Wessel, Anneke, Joke een hartelijke groet, Els.

Lees verder

TV-reportage Cronoble Avila

Geplaatst op 17 juni 2017

Afgelopen week is op de Spaanse TV een reportage uitgezonden over de krokettenfabriek van Bert en Belén uit Avila, Spanje. Joop, de zoon van Bert en Belén, stuurde ons de link naar de video op YouTube. Joop heeft er eigenhandig een ondertiteling aan toegevoegd.De reportage laat zien hoe deze “Spaanse” lekkernijen worden gemaakt en verwerkt.  Klik hier om de reportage te bekijken.  

Lees verder

Korrel reünie 20 mei 2017

Geplaatst op 6 juni 2017

Op 20 mei was het dan zover. Na precies 10 jaar was er weer een Korrel-reünie. En opnieuw vond de reünie plaats op het gastvrije boerenerf van Wes en Rineke in de Rondehoep west. Het werd een bijzondere gezellige en goed verzorgde middag met leuke activiteiten. Dank aan de organisatoren Wessel, Els, Joke en Anneke.De groepsfoto werd gemaakt op de plek waar ook 10 jaar geleden de foto werd gemaakt.Kijk voor alle foto’s op de fotopagina van de website.  

Lees verder

Reünie familie Korrel 20 mei 2017

Geplaatst op 1 mei 2017

Nog 19 nachtjes te gaan. Dan treffen we elkaar weer op het gastvrije erf aan de Ronde Hoep in Ouderkerk aan de Amstel voor de Korrel reünie 2017. De commissie kijkt ernaar uit en duimen voor zonnig weer, passend bij een ‘Korrel-karakter’.

Lees verder

Een bericht van Els de Jong

Geplaatst op 28 april 2016

Na de ingetogen en zeer respectvolle bijeenkomst waarin een groot deel van de familieleden Korrel afscheid nam van Martin op 26 april 2017 j.l. ben ik weer eens gaan surfen op de Korrel website. Prachtig, zoals die met zorg is samengesteld. Ontroerend om het trouwfilmpje te zien van oom Wes en tante Rie, waarin ook oma Korrel en mijn moeder in beeld zijn. Zo ook de anekdotes en foto’s. Waardevol om dit soort onvergetelijke momenten met elkaar te blijven delen. Ook nu langzamerhand bij de meeste neven en nichten ‘het dak’ eraf is….. Volgend jaar mei (2017) staat een familie-Korrel-reünie in de planning. Houd je mail in de gaten! Hartelijke groet, Els.   

Lees verder

Waar komt de naam “Wengeslaus” vandaan? 

Geplaatst op 28 augustus 2015

De naam “Wengeslaus” komt in onze familie veelvuldig  voor. Het eerst vanaf de geboorte van onze opa Wengeslaus Jacobus (Wes) Korrel geboren op 12 april 1890. Althans, zoals dit nu staat opgetekend in onze stamboom op de website. Opvallend is dat Wengeslaus Jacobus (opa Wes Korrel) zijn eigen naam pas vernoemde bij zijn negende geboren kind, en gaf hem de naam Wengeslaus Hendrikus (Wes) Korrel. Veel kleinkinderen van opa Wes Korrel hebben ook de naam “Wengeslaus” als doopnaam meegekregen waarbij roepnamen als Wes, Wen en Wessel voorkomen. Maar waar heeft die naam “Wengeslaus” zijn oorsprong? Binnen de familie ging weleens het verhaal rond dat dit te maken had met Anna Korrel, die in 1805 zwanger raakte van een Pruisisch soldaat in de Napoleontische tijd. Als alleenstaande moeder had zij echter een zoon die Gerrit heette. En ook na Gerrit Korrel kwam de naam “Wengeslaus” nog niet voor, zo lijkt het. Tot 1890, toen opa Wes Korrel, zoals eerder al vermeld, met de naam Wengeslaus in de boeken kwam. Door wat te spitten in de oude archieven die tegenwoordig online goed zijn te vinden, kwam ik achter een leuk feit. Namelijk, de vader van opa Wes Korrel, Hendrik (Hein) Korrel, was…

Lees verder

Rie Korrel-Stigter 90 jaar!

Geplaatst op 16 augustus 2015

Rie Korrel-Stigter is op 6 augustus jongstleden 90 jaar geworden. Het feest ter ere van haar verjaardag is op zaterdag 15 augustus gevierd in restaurant “de Voetangel” in Ouderkerk aan de Amstel. Zie enkele foto’s in dit bericht (met dank aan Joke). Zie stamboom: Jan.  

Lees verder

Richard Coppoolse van Eersel naar Rome. Een pelgrimstocht te voet

Geplaatst op 2 augustus 2015

Van Marianne (zie stamboom Bep) ontving ik op 20 juli  het bericht dat haar man Richard Coppoolse die dag weer thuis was gekomen van een voetreis naar Rome. Tijdens deze pelgrimstocht heeft Richard 2170 kilometer te voet afgelegd van Eersel naar Rome. Onderweg heeft Richard veel meegemaakt en dat heeft hij bijgehouden in een blog. Bekijk deze blog op http://naarrome.gaatverweg.nl/ Met dank aan Marianne voor dit bericht.  

Lees verder

Opening nieuwe fabriek in Spanje

Geplaatst op 25 juli 2015

Begin dit jaar openden Bert en Belèn (stamboom Joop/Bert) een nieuwe krokettenfabriek in Avila, Spanje (ten noordwesten van Madrid).  Bert en ook Carla stuurden foto’s van de opening van de nieuwe fabriek. Moeder Janny heeft de officiële openingshandeling verricht met het doorknippen van het lint. De fabriek is voor de derde maal verhuisd naar een groter pand. De nieuwe fabriek heeft nu een bedrijfsoppervlakte van 2.000m2 en daarbij nog eens 2.000m2 grond voor toekomstige uitbreidingen. Kijk op de website van “Cronoble Avila” (want zo heet het bedrijf) voor een indruk van de producten. Zie: http://www.cronobleavila.com/   Ook is via deze website een tv-reportage te bekijken die is gemaakt naar aanleiding van de opening van de fabriek. Zie ook de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=MQk8ChS-HYU .  Van de opening zijn een aantal foto’s gestuurd die in het fotoalbum zijn te bekijken. (Met dank aan Carla en Bert)

Lees verder